CAN, SAYGILI VE KAPLAN’DAN SERT TEPKİ

CAN, SAYGILI VE KAPLAN’DAN SERT TEPKİ

ABD Başkanı Joe Biden’in 1915 olayları İçin soykırım ifadesini kullanması Kırıkkale’de tepkiye neden oldu.

A+ A-

ABD Başkanı Joe Biden’in 1915 olayları İçin soykırım ifadesini kullanması Kırıkkale’de tepkiye neden oldu. Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve AK Parti İl Başkanı Mustafa Kaplan, sosyal medya hesaplarından Biden’e sert tepki gösterdiler.

 CAN SAYGILI VE KAPLAN’DAN BİDEN’E SERT TEPKİ 
ŞİDDETLE KINIYORUZ

Biden’in soykırım açıklaması Ramazan Can  Saygılı ve Kaplan tarafından sert tepki ile karşılandı. Ak Parti Milletvekili Ramazan Can, “Milyonlarca kızılderiliyi kırıma uğratan,Gittiği her yerde kan gözyaşı akıtan teröre destek veren #ABD lideri @JoeBiden 1915 için Soykırım demiş.Hadi ordan Utanmazlar.
Emperyalist’ler. Soykırım için tarihinize ve Ortadoğu’ya bakın.”Başkan Saygılı sosyal medya hesabından yaptığı açıklama da; ‘Tarihimiz hakkında kimseden ders alacak değiliz.  ABD Başkanı Biden’in 1915 olaylarını  soykırım olarak ifade etmesinin hiç bir karşılığı yoktur. Tarihi soykırımlarla anılanların bizim geçmişimizden öğrenecekleri tek şey insanlıktır.’ derken Kaplan’da; ‘ABD Başkanı Biden’ın, 1915 yılında Osmanlı Devleti'nde yaşanan olaylar hakkında tarihi ve hukuki dayanaklardan yoksun ve asılsız iddiaları esas alan açıklamasını hiçbir suretle kabul etmiyor ve şiddetle kınıyoruz. Türk milleti gerçekliği olmayan hadiselerle yüzleşmez’ ifadelerini kullandı. 


Bu haber toplam 850 defa okunmuştur